punainen-bg.jpg
Tangomarkkinat_logo_2022_sjk_pvm_white_rgb.png

Tangomarkkinoiden laulukilpailu 2022

Tervetuloa laulukilpailun osallistumissivuille. Alla osallistumisohjeet ja info kilpailun etenemisestä sekä muutamia päivämääriä muistiin laitettavaksi.


Tänä vuonna alkukarsintaan osallistutaan lähettämällä video.

Ilmoittautuminen Tangolaulukilpailuun 2022 on päättynyt 15.03.2022.

pk-tango.jpg

Ohjeet ilmoittautumiseen

 1. Tutustu sääntöihin ja aikatauluun kunnolla.
   

 2. Lataa haluamasi karsintakappaleen taustanauha sinulle sopivassa sävellajissa (myös sanat ja rakenteet löytyvät ilmoittautumissivulta latauslinkin takaa).
   

 3. Harjoittele valitsemasi kappale mahdollisimman hyvin.
   

 4. Videoi esityksesi mahdollisimman laadukkaasti:

  • Videossa tulee näkyä kilpailuun osallistuvien kasvot

  • Kappale tulee esittää taustanauhan kanssa niin että sekä säestys että laulu kuuluvat mahdollisimman hyvässä balanssissa.
    

 5. Kun olet tyytyväinen esitykseesi, täytä ilmoittautumislomake ja lähetä video lomakkeen kautta.
   

 6. Ilmoittautuminen suljetaan 15.3.2022 kello 15.00. Tämän jälkeen emme enää ota ilmoittautumisia vastaan.

Karsintakappaleet

Miehet

 • Kuu, kylmä kuningatar (Teemu Roivainen)

 • Odotin pitkän illan (Kyösti Mäkimattila)

 • Kiivas ja kaunis (Lauri Tähkä)

 • Hurmio (Sauli Lehtonen)

 • Olisitpa sylissäni (Antti Ketonen)

Naiset

 • Muistojen peili (Aino Niemi)

 • En kasvojas muista (Hanna Talikainen)

 • Rakkauslaulu (Johanna Kurkela)

 • Kotkan Ruusu (Arja Saijonmaa)

 • Vaiettu rakkaus (Suvi Teräsniska)


Jokainen karsintakappaletausta on kahdessa eri sävellajissa (pois lukien Vaiettu rakkaus), joten voit valita itsellesi sopivamman sävellajin. Karsintakappaleiden tausta on pianosäestys. Taustat ovat lyhennettyjä.

Taustojen rakenteet ja sanat voit ladata täältä:

Aikataulu

Kilpailu aukeaa maanantaina 31.1.2022. Karsintavideo tulee olla lähetettynä kisaan viimeistään tiistaina 15.3.2022 kello 15.00 mennessä.

Raati valitsee 100 kilpailijaa yleisöäänestykseen, joka alkaa maanantaina 21.3.2022 ja päättyy perjantaina 29.4.2022 kello 15.00.

 

Yleisö valitsee äänestyksessä jatkoon 4 nais- ja 4 mieskilpailijaa ja samoin raati valitsee 4 nais- ja 4 mieskilpailijaa. Jatkoon päässeet 16 kilpailijaa ilmoitetaan Tangojen sivuilla maanantaina 2.5.2022.
 

Semifinaali käydään 20. – 21.5.2022 Vantaalla Martinus-salissa, jossa kilpailijat laulavat 2 kappaletta orkesterin säestyksellä, ja tuomariäänin Seinäjoen finaalin karsintaan valitaan 4+4 kilpailijaa.


Kilpailijoiden ohjeistus, kilpailukappaleet ja ohjelma-aikataulu Seinäjoen Tangomarkkinoilla ilmoitetaan jatkoon päässeille henkilökohtaisesti.

Finalistien on sitouduttava olemaan paikalla Seinäjoen Tangomarkkinoilla 6.-10.7.2022.

Finaalin karsinta pidetään torstaina 7.7.2022, josta valitaan tuomareiden äänin 2+2 laulajaa lauantaina 9.7.2022 pidettävään laulukilpailun finaaliin.

Laulukilpailun säännöt 2022

1 §

Tangomarkkinoiden Laulukilpailu on avoin kilpailu kaikille tango- ja iskelmämusiikista kiinnostuneille 18-vuotta täyttäneille.

 

2 §

Laulukilpailu käydään henkilökohtaisena solistikilpailuna.

 

3 §

Naiset ja miehet kilpailevat omissa sarjoissaan. Miesten sarjan voittaja nimetään Tangokuninkaaksi ja naisten sarjan voittaja nimetään Tangokuningattareksi.

 

4 §

Järjestäjällä on oikeus evätä kilpailun eri vaiheissa alkoholin tai huumausaineiden vaikutuksen alaisen kilpailijan osallistuminen.

 

5 §

Tangokuninkaallisten edellytetään hoitavan edustusvuotensa moitteettomasti. Järjestäjä voi päättää tittelin poistosta, mikäli ko. henkilö ei pysty hoitamaan velvoitteitaan tai käytöksellään vahingoittaa Tangomarkkinoiden tai kilpailun tavoitteita ja mainetta.

 

6 §

Esikarsintoihin ilmoittaudutaan etukäteen osoitteessa www.tangomarkkinat.fi. Kilpailuun osallistutaan lähettämällä video omasta laulusuorituksesta sivuston kautta. Kukin kilpailija voi osallistua karsintaan vain yhdellä videolla.

 

7 §

Esikarsintakappaleen kilpailija valitsee järjestäjän julkaisemalta listalta. Laulusuoritukset on esitettävä suomen kielellä. Suoritukset taltioidaan järjestäjän toimittamalla taustamusiikilla.

 

8 §

Kilpailu aukeaa 31.1.2022. Video tulee lähettää kilpailuun viimeistään 15.3.2022 kello 15.00 mennessä.

Raati valitsee 100 kilpailijaa ja heidän karsintavideotaan yleisöäänestykseen, joka alkaa 21.3.2022 ja päättyy 28.4.2022 kello 15.00. Yleisö äänestää jatkoon 4 nais- ja 4 mieskilpailijaa. Ammattiraati valitsee samoin 4+4 kilpailijaa jatkoon. Semifinaaliin päässeet 8+8 laulajaa julkistetaan 29.4.2022.

 

9 §

Semifinaali käydään 20.-21.5.2022 Vantaalla Martinus-Salissa. Semifinaalissa jokainen kilpailija laulaa 2 kappaletta liveorkesterin säestyksellä. Tuomarit / ammattiraati valitsee Seinäjoen Tangomarkkinoilla käytäviin finaaleihin 4+4 laulajaa.

 

10 §

Semifinaaliin valitun laulajan on allekirjoitettava sitoumuslomake, jolloin hän on kilpailussa mukana ja sitoutuu näin lomakkeen ehtoihin ja sääntöihin. Kilpailija sitoutuu samalla esiintymään kaikissa kilpailun edellyttämissä vaiheissa ja tilaisuuksissa. Lomake toimitetaan henkilökohtaisesti kaikille semifinaaliin selvinneille laulajille.

 

11 §

Finalistien on sitouduttava olemaan paikalla Seinäjoen Tangomarkkinoilla 6.-10.7.2022.

 

12 §

Finaalin karsinta pidetään 7.7.2022 Seinäjoki Areenassa. Tuomarit valitsevat finaaliin 2+2 laulajaa. Finaali järjestetään 9.7.2022 Seinäjoki Areenassa. Sekä finaalin karsinta että finaali televisioidaan.

 

13 §

Kilpailijat sitoutuvat luovuttamaan kaikissa kilpailuvaiheissa tallennetut kuva-, ääni- ja av-materiaalit itsestään järjestäjien omistukseen, käyttöön ja markkinointiin kaikilla käyttöoikeuksilla. Järjestäjillä on oikeus antaa oman harkintansa mukaan materiaalit myös kolmannen osapuolen käyttöön.

 

14 §

Kilpailussa käytettävän tuomariston ja ammattiraadin valitsee Seinäjoen Tangomarkkinat Oy.

 

15 §

Kilpailijat kustantavat itse kilpailun eri vaiheisiin kohdistuvat matka-, majoitus- ym. omat kulunsa ellei järjestäjä toisin ilmoita. Seinäjoen Tangomarkkinoiden Finaaleihin selviytyneille korvataan erillisen sopimuksen mukaan kulut.

 

16 §

Tangomarkkinoiden laulukilpailun järjestää Seinäjoen Tangomarkkinat Oy.

 

17 §

Järjestäjät pidättävät oikeudet sääntömuutoksiin kilpailun aikana.

Lisätietoja

Kilpailijat
Miia Valenko
Laulukilpailun tuottaja
miia.valenko@tangomarkkinat.fi

 

Median yhteydenotot
Pasi Ojala
Toimitusjohtaja
Seinäjoen Tangomarkkinat Oy 
p. 044 7309 255
pasi.ojala@tangomarkkinat.fi

punainen-bg.jpg
Group 853.png

Mikä on Pulsea?